کنترل و درمان بیماری ها با تغذیه و رژیم درمانی - تغذیه و کرونا (Nutrition and corona)
نقش تغذیه در پیشگیری و درمان کرونا (Nutrition and corona)
نقش تغذیه در پیشگیری و درمان کرونا (Nutrition and corona)
مقالات شماره ۹۸۰۱
کاربر گرامی در ادامه اولین مقاله از سری مقالات مربوط به کرونا رو خدمت شما ارائه میکنیم. در این مقاله به تشریح علمی کرونا ویروس، رفتارها و روش های صحیح پیشگیری و مقابله با کرونا ویروس و اصول مراقبت تغذیه ای برای بیماران کرونایی خواهیم پرداخت، همچنین توصیه های تغذیه ای موثر در بیماری کرونا را برای شما عزیزان بیان می کنیم. لطفا در صورت مفید بودن و استفاده از این مقاله ، سایت تخصصی متدمن را به دوستان خودتون و همکاران خودتون معرفی بفرمائید.
بخش اول : کرونا ویروس
بیماری کرونا ویروس (COVID-۱۹) یک بیماری عفونی است که توسط ویروس کرونا ایجاد شده است. بیشتر افرادی که با COVID-۱۹ بیمار می شوند علائم خفیف تا متوسطی را تجربه می کنند و بدون درمان خاصی بهبود می یابند. ویروس عامل COVID-۱۹ عمدتاً از طریق قطره هایی ایجاد می شود که فرد آلوده هنگام سرفه ، عطسه یا بازدم ایجاد می کند. این قطرات بیش از حد سنگین هستند که در هوا معلق بمانند و به سرعت روی کف یا سطح می نشینند. تنفس در مجاورت فرد مبتلا به کرونا یا تماس با سطح آلوده به ویروس و سپس لمس بینی و چشم باعث انتقال بیماری می شود.
همان گونه که تمامی ما می دانیم هر یک از ما می توانیم با رعایت چند اقدام ساده از ابتلای خود و دیگران به بیماری کرونا جلوگیری کنیم، از جمله مهمترین این اقدامات موارد زیر هستند: رعایت فاصله اجتماعی استفاده از ماسک تهویه مناسب اتاق ها جلوگیری از ازدحام جمعیت شستشوی مرتب دست ها سرفه یا عطسه نمودن در دستمال یا آرنج خود
بخش سوم : اصول تغذیه و رژیم درمانی در زمان ابتلا به کرونا ویروس
کاربر گرامی در صورت ابتلا به بیماری کرونا، رعایت "اصول مراقبت های تغذیه ای و رژیمی برای بیماران کرونایی" که در ادامه بیان می شود می تواند جهت بهبودی سریعتر و پیشگیری از وخامت بیماری شما بسیار موثر باشد:
۱) تقویت سیستم ایمنی بدن: پاسخ ایمنی مطلوب بدن به منظور جلوگیری از عفونت، با رژیم غذایی و تغذیه کافی شما کاربر گرامی رابطه مستقیمی دارد. غالباً، وضعیت نامناسب مصرف مواد مغذی با التهاب و استرس اکسیداتیو مرتبط است، که به نوبه خود می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد.
دریافت مواد مغذی زیر جهت تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر می باشد:
دریافت کافی منابع غذایی ویتامین C ( گوجه فرنگی ، فلفل سبز ، کیوی ، پرتقال و... ) یا استفاده از مکمل ویتامین C (دوز ۵۰۰ میلی گرم روزانه، در صبح، ظهر و عصر هر کدام یک عدد) دریافت کافی منابع غذایی ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B۶ (گوشت، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، غلات کامل، مغزها ) دریافت کافی منابع غذایی ویتامین های E و D ( روغن ها و مغزیجات ) دریافت کافی منابع غذایی مینرال از جمله روی، منیزیم، سلنیوم ( غلات کامل سبوس دار مانند نان های سبوس دار سلنیوم دارند؛ البته استفاده از ۲ قرص سلنیوم پلاس در صبح و عصر بعد از غذا همراه با آب فراوان نیز توصیه می شود ) و اسید چرب امگا ۳ ( ماهی، گردو، روغن کانولا و... ) دریافت کافی پروتئین که برای تولید مطلوب آنتی بادی در بدن جهت مقابله با کرونا ضروری است.
توجه فرمائید که توصیه به دریافت ریزمغذی ها از منابع غذایی است و در صورت عدم دریافت کافی منابع غذایی حاوی ریزمغذی های فوق، تجویز مکمل های مربوطه طبق نظر مشاور تغذیه باید صورت پذیرد. (جهت دریافت مشاوره و رژیم غذایی کلیک کنید)
۲) تامین مایعات بدن : کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری کرونا نشانگر این است که بدن مایعات موجود در خود را از دست می دهد و در نتیجه از عضلاتش برای تامین انرژی و حفظ عملکردهای طبیعی خود استفاده می کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری کرونا و بهبودی شما کاربر گرامی تاثیر می گذارد؛ لذا تامین مایعات نقش مهمی در واکنش بدن به ویروس کوید-۱۹ دارد و بخش مهمی از درمان پزشکی شما عزیزان مبتلا محسوب می شود.
کاربر گرامی شما می توانید مایعات مورد نیاز بدنتان را در زمان عفونت از طریق توصیه های زیر افزایش دهید:
نوشیدن مایعات حتی با وجود تشنه نبودن شما عزیزان دریافت آب، چای، آبمیوه ها و انواع سوپ ها دریافت مایعات گرم استفاده بیشتر از نوشیدنی های صاف (نوشیدنی های قابل هضم تر) مصرف ۶۰ تا ۱۲۰سی سی ( یک سوم تا نصف لیوان ) مایعات در هر ۱۵ دقیقه
توجه فرمائید که بیماری کرونا می تواند با کم نمودن اشتهای شما کاربر گرامی باعث از دست رفتن بیشتر مایعات بدن شما شده و در نتیجه میزان مایعات بدن شما را در صورت مصرف ناکافی مایعات به شدت کاهش دهد. (جهت دریافت مشاوره و رژیم غذایی کلیک کنید)
۳) تامین انرژی و پروتئین بدن:
مهمترین نکاتی که باید در تامین انرژی و پروتئین بدنتان در زمان ابتلا به بیماری کرونا به آنها توجه کنید عبارتند از :
دریافت انرژی به ویژه از طریق مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها، جهت محافظت بدن در برابر از دست دادن بافت ماهیچه ای خود افزایش انرژی دریافتی بدنتان همزمان با افزایش استرس و عفونت در بدن شما افزایش دریافت پروتئین که برای تولید مطلوب آنتی بادی در بدن جهت مقابله با کرونا ضروری هستند.
بخش چهارم : توصیه های تغذیه ای موثر در بیماری کرونا
رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از هر پنج گروه غذایی مصرف منظم وعدهای اصلی غذایی و میان وعده در طی روز با تاکید بر مصرف صبحانه تامین پروتئین مورد نیاز روزانه به ویژه از طریق تخم مرغ و گوشت سفید و حبوبات استفاده منظم از ماست های پروبیوتیک استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده مثل نان صنعتی و قند بسته بندی شده استفاده از نان های بسته بندی سبوس دار استفاده از لبنیات پروبیوتیک دقت در پخت کامل محصولات پروتئینی با منشا حیوانی مثل کلیه کباب ها تهیه سوپ ها مقوی مانند سوپ کدو حلوایی - سوپ شیر و جو - سوپ شیر و خامه و قارچ در کنار وعده های غذایی (کاربر گرامی با خرید پک های انتخابی اول و چهارم ضمن دریافت نکات ارزنده دارویی، غذایی، لیست های جانشینی و ... ، به دستور پخت های حرفه ای و تغذیه ای غذاهای مفید برای کرونا نیز دسترسی داشته باشید) حذف دورچین های خام و جایگزینی دورچین های پخته کنار غذاها شامل : لبو - کدو حلوایی - هویج - بروکلی - گل کلم - فلفل دلمه ای - گوجه فرنگی - اسفناج - شلغم (دورچین یا گارنیش) گنجاندن غذاهایی مثل پوره سیب زمینی پخته شده با پیاز و زردچوبه و یا به صورت کوکو سیب زمینی در برنامه غذایی استفاده از روغن زیتون در وعده های غذایی روزانه استفاده از جوانه گیاهان (جوانه ماش، گندم و..) در دورچین های غذایی از مصرف فست فودها ، گوشت های فرآوری شده و غذاهای سرخ شده اجتناب شود. نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر مصرف نشود. از مصرف غذا در بیرون از منزل و محل کار پرهیز شود.