دستور پخت تغذیه ای غذاهای ایرانی - انواع آش (Persian Vegan Thick Soup)

نکات تغذیه ای و طرز تهیه انواع آش (Persian Vegan Thick Soup)

نکات تغذیه ای و طرز تهیه انواع آش (Persian Vegan Thick Soup)

مقالات شماره ۲۲۲۱ تا ۲۲۴۰

کاربر گرامی در مقالات ۲۲۲۱ تا ۲۲۴۰  به بیان دستور پخت حرفه ای انواع آش (Persian Vegan Thick Soup) به همراه نکات ویژه پخت و اطلاعات مربوط به ارزش غذایی آنها طبق نظر برترین سرآشپزها خواهیم پرداخت؛ همچنین با بررسی این مطالب که مصرف هر کدام از انواع آش برای چه کسانی مفید بوده و به آنها توصیه می شود و برای چه افرادی مضر است و باید از مصرف این نوع از آش ها اجتناب کنند تلاش می کنیم جایگاه دقیق هر یک از این غذاهای اصیل ایرانی را در سفره شما کاربران گرامی بصورت علمی و شفاف روشن نمائیم. 

سرفصل های مورد اشاره تیم متدمن در این دسته مقالات عبارتند از:

دستور تهیه حرفه ای انواع آش های زیر:

       آش شله قلمکار
       آش آلو
       آش ترخینه 
       آش انار
       آش ساک
       آش کلم قمری
       آش شلغم
       آش بادمجان و لوبیاسبز
       آش تمرهندی با زرشک
       آش زرشک
       آش جو
       آش دوغ
       آش میوه
       آش اماج
       آش کلم برگ و هویج
       آش بادمجان
       آش رشته
       آش گوجه فرنگی با آب غوره
       آش ماست
       آش آب غوره 

دلایل علمی توصیه به افراد جهت مصرف این غذاهای اصیل ایرانی

دلایل عدم توصیه یا احتیاط در مصرف این غذاهای اصیل ایرانی به برخی افراد با شرایط خاص

ارائه نکات ویژه برای تهیه هر یک از این غذاهای اصیل ایرانی

ارائه اطلاعات مربوط به ارزش غذایی هر یک از انواع آش  شامل:
       میزان کالری موجود در هر وعده غذایی
       میزان درشت مغذی های موجود در هر وعده غذایی
       تحلیل تاثیر مصرف هر نوع آش در تامین درشت مغذی های روزانه بدن شما
       تحلیل منابع ریز مغذی های موجود در هر نوع آش

مقاله تخصصی شماره ۲۲۲۱ (آش رشته - Ash Reshteh)

آنچه در مقاله تخصصی شماره ۲۲۲۱ به آن می پردازیم دستور پخت (آش رشته - Ash Reshteh) به همراه اطلاعات تغذیه ای آن برای ۱۰ تا ۱۲ نفر بعنوان غذای اصلی و ۱۶ تا ۱۸ نفر، بعنوان پیش غذا است.

مصرف این غذا به چه کسانی توصیه می شود؟

     ۱. این غذا منبع بسیار خوبی از فیبر و مایعات است و برای کسانی که مشکل یبوست دارند توصیه می شود.
    ۲. با توجه به فیبر های محلول در حبوبات و همچنین سایر سبزیجات موجود در این غذا ؛ در بیماران دیابتی ، قلبی و عروقی ، بیماری های التهابی مانند انواع بیماری های خود ایمنی ، بیماران با چربی خون بالا، فشار خون بالا ، کبد چرب توصیه می شود.
     ۳. به علت وجود کلسیم در کشک، در بیماری های استخوانی و کودکان در سنین رشد توصیه می شود.
     ۴. در بیماران سرطانی به علت وجود فیبر و پروتئین گیاهی توصیه می شود. 

افرادی که باید در مصرف این غذا احتیاط کنند چه کسانی هستند؟
     ۱. مصرف این غذا در بیمارانی که سندرم روده تحریک پذیر دارند توصیه نمی شود زیرا مصرف حبوبات موجب ایجاد نفخ در آنها می شود؛ البته این افراد می توانند حبوبات موجود در این غذا را حداقل ۱۲ ساعت در آب بخیسانند و سپس استفاده کنند.
       توجه: البته در این بیماران توصیه می شود که دریافت فیبر غذایی را از طریق میوه و سبزیجات افزایش دهند.
    ۲. مصرف این غذا در بیماران دیالیزی به علت وجود فسفر موجود در حبوبات، توصیه نمی شود. 

مواد تشکیل دهنده :

کاربر گرامی اطلاعات مربوط به ارزش غذایی آش رشته، بصورت خلاصه شده و مفید در جدول مربوط به مواد تشکیل دهنده آن قرار دارد، اما توجه شما را به موضوع ارزشمند زیر در ارتباط با این غذا جلب می کنیم:
     ۱. وجود سطرهای خالی در جدول فوق به این معنا نیست که ماده غذایی موجود در این سطرها (مانند زعفران دم کرده) عاری از میکرونوترینت ها ( Micronutrient / ویتامین و املاح معدنی ) هست، بلکه قطعا در هر کدام از این مواد غذایی ویتامین و املاح معدنی و مواد مغذی وجود دارد، اما مقدار آنها در حدی نیست که بتوان آنها را جز رفرنس آن ماده مغذی در نظر گرفت. 
     ۲. ویتامین و مواد معدنی نام برده در غلات کامل و دانه غلات وجود دارند یعنی اگر برنج قهوه ای و یا آرد کامل گندم استفاده شود نیز از نظر این ویتامین و مواد معدنی غنی می باشد و می توان به عنوان منبع غذایی این املاح و ویتامین ها در نظر گرفت. 
     ۳. روغن های مایع گیاهی منبع ویتامین E می باشد . ( مانند آفتابگردان ، سویا ، ذرت ، کانولا و... )

دستور پخت آش رشته :

     نخود و لوبیا چیتی را با مقداری آب و بدون نمک از روز قبل خیس کنید، سپس آب آنها را دور بریزید، اکنون دوباره آب اضافه کرده و بگذارید بپزند. سپس در اواخر طبخ نمک اضافه کنید.
     عدس را شسته و با مقداری آب و نمک بپزید.
     برنج و بلغور را شسته و به مدت ۲ ساعت بدون نمک خیس کنید.
     پیاز را با روغن داخل قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه و کمی نمک اضافه کرده و مخلوط کنید.
     برنج و بلغور را با همان آبی که خیس کرده در یک قابلمه بزرگ بریزید ، ۵ لیتر (۲۰ لیوان) آب اضافه کرده و بگذارید برنج و بلغور با حرارت ملایم بپزند.
     تره ، جعفری و ترخون را اضافه کرده و بگذارید به مدت نیم ساعت بپزند. اکنون حبوبات پخته شده را اضافه کنید و در صورت سفت بودن آش آبجوش اضافه کنید.
     اسفناج و گشنیز را نیز اضافه کرده. پس از ۲۰ دقیقه آرد را داخل ۱/۴ لیوان آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید. گاهی هم بزنید تا آش جا بیافتد.
     رشته آش را سه قسمت کرده و به آش اضافه کنید و گاهی هم بزنید تا رشته نیز بپزد.
     نعنا خشک را روی آش بپاشید. زیر قابلمه را خاموش کرده و روی قابلمه آش دم کن بگذارید و ۵ دقیقه بگذارید تا نعنا روی آش دم بکشد.
     کشک را با حرارت ملایم گرم کنید. مقداری از کشک را برای تزئین کنار بگذارید و باقی مانده را با آش مخلوط کنید و آش را در ظرف سرو بکشید، مقداری از کشکی که برای تزئین جدا کرده اید را با زعفران دم کرده مخلوط کنید.
     اکنون روی آش را با سیر داغ، نعنا داغ، پیاز داغ، کشک ساده و زعفران تزئین کنید.

نکات ویژه برای پخت این غذا :

       در صورتی که ترخون تازه در دسترس نبود از یک قاشق سوپ خوری ترخون خشک استفاده کنید. به این صورت که ترخون خشک را به همراه پودر نعنا روی آش بپاشید و دم کنید.    
       برخی افراد آش های سنتی ایرانی را با طعم سیر بیشتر دوست دارند به همین خاطر می توانند در فصل هایی که سیر تازه در دسترس است، در تمامی آش ها، مخصوصا آش رشته، ۱۰۰ گرم سیر تازه خرد شده به سبزیجات آش اضافه کنند، که بهتر است همراه با تره و جعفری به آَش اضافه شود، همچنین آگر آش رشته با آب قلم یا آب مرغ پخته شود طعم کامل تر و مواد مغذی بیشتری خواهد داشت.

کاربر گرامی لطفا جهت دریافت کامل دسته مقالات مربوط به " انواع آش ها (Persian Vegan Thick Soup) با شماره های ۲۲۲۱ تا ۲۲۴۰ " از سلسله مقالات مربوط به " آموزش دستور پخت غذاهای ایرانی" و بهره مندی کامل از نکات ویژه موجود در آنها از جمله :

       دستور تهیه حرفه ای کامل غذاها
       دلایل علمی توصیه یا عدم توصیه به مصرف این غذاهای اصیل ایرانی
       نکات ویژه و خاص برای تهیه غذا
       ارائه اطلاعات مربوط به ارزش غذایی هر یک از انواع آش ها

با ثبت نام در سایت و انتخاب یکی از پکیج های زیر ، ضمن دریافت رژیم و مشاوره به اطلاعات کامل موجود در این مقالات نیز دست یابید :


     پکیج لاکچری ۴ (مراجعین خاص)
     پکیج انتخابی ۴

نظرات و دیدگاه های شما